Hírek

Elérhetőségek

Látnivalók, túraútvonalak, kerékpárutak

.

Millenniumi emlékpark

Árpád nagyfejedelem szobrának elhelyezése alapozta meg a Törteli Millenniumi Emlékpark létrejöttét. 2007-ben, Godó János kezdeményezésére, civil összefogásból, – ami egyéni pénzadományokat, munkavállalást, ünnepség megrendezését jelent-, indult el a park története.

Tovább »
.

Köztéri szobrok

Szent István király szobra – Lakatos Pál Sándor alkotása (2004.)
Törtel, Szent István tér

 

 

 

 

Tovább »

Déryné Művelődési Központ

2004-ben a képviselő-testület a régi malom épület lebontása helyett annak felújítása és más funkcióval való ellátása mellet döntött. Ekkor a Nemzeti és Kulturális Örökség Minisztériumának erre a célra kiírt pályázatán elnyert 244 millió Ft-ból a régi malom kulturális központtá alakult.

Tovább »

Rákóczi Ferenc vadásztársaság vadászháza

A vadásztársaság vadászháza erdős környezetben, rendezett, parkosított udvaron helyezkedik el. Egy régi épületszárnyból (2 szoba, zuhanyzó, teakonyha), egy faházból (3 szoba, nappali konyharésszel, zuhanyzó) és egy különálló (felszerelt konyha – 40 fős ebédlő) épületből áll.

 

 

Tovább »

Kákás Tanösvény

A Tanösvény 7 állomásán egy-egy színes tábla van elhelyezve, mely az adott élőhely legjellemzőbb faját, gazdaságát, művészeti, történelmi örökségét mutatja be.

 

Kiváló túraútvonal az alföldi környezetet kedvelőknek.

 

Tovább »

Kákás horgásztó

Kimondottan úszós és fenekező módszer használata ajánlott és megengedett. A tóban található sokféle halfaj miatt változatos fogás várható, hiszen a keszeg és kárászállomány között 2-10 kg-os pontyok, 2-15 kg-os harcsák, 3-14 kg-os amurok fürdőznek.

Tovább »

Sebők Mihály juhtenyésztő mintatelepe

Juhtartással 12 éves kora óta foglalkozik, mivel a helyi állami gazdaságnak a juhászati telepe a szülei birtoka mellett volt. Az 1960-ban a tagosításkor kb. 30 db anyajuh volt a tulajdonukban.

Tovább »

Rendezvények

Törteli Juhászfesztivál

Évente megrendezendő program (július)

 

Helyszíne: Törtel, Kőrösi út, KSK sporttelepe

Tovább »

Régészeti leletek

A népvándorlás korának szinte minden népe hagyott hátra régészeti leleteket. Magángyűjteményben találhatók az Ernyőben előkerült szkíta harcos bronzból készült nyílhegyei.

Tovább »

Nepomuki Szent János Római Katolikus Templom

A régi templomot 1748. július 7-én szentelték fel, amely inkább kis imahely volt. A jelenlegi templom főhajójának falait, a régi templom anyagából építették. A munkálatok 1832 májusában kezdődtek és a templomot 1837. október 29-én szentelték fel.

Tovább »