Hírek

Elérhetőségek

Törtel Község Önkormányzata pályázati forrást nyert „A zártkerti besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő, infrastrukturális hátterét biztosító fejlesztések támogatására” című felhívásra

Tisztelt Törteli Lakosok!

  Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Törtel Község Önkormányzata pályázati forrást nyert „A zártkerti besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő, infrastrukturális hátterét biztosító fejlesztések támogatására” című felhívásra. A Földművelésügyi Minisztérium a Zártkerti Program keretében a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. szakmai bírálatát követően a maximális, 10 millió Ft támogatásban részesítette Törtel Község Önkormányzatát.

  A zártkertes övezetben található –Törtel dűlő út (hrsz. 2101) a Nagykőrösi úthoz csatlakozó földútnak minősülő 512 m hosszú szakasza, mechanikai stabilizációval lett ellátva. A fejlesztést érintő útról lehet megközelíteni az övezetben található négy utcát, (Pacsirta út, Epressor, Csalogány út, Búzavirág út). Mivel az út kis forgalomú és csak 3,00 m széles, az út középső keresztszelvényében kitérőhelyet kellett kialakítani. A kitérők egymástól való távolsága általában 300-500 m, így 512 m-en 1 kitérőhelyet kellett kialakítani. A kitérőnél az út szélessége 5,50 m. A pályázat keretében az Önkormányzat tulajdonában levő zártkertes övezetben a 2120 hrsz-ú 1107m2 és 2006 hrsz-ú 791 m2 zártkerti ingatlanjaink, kerítéssel lett ellátva és öntözőrendszer is ki lett alakítva. A föld megmunkálása után gyümölcsfákat ültetünk, szilva, körte és barackfákat, melynek termését a helyi közétkeztetés keretében osztanánk ki az óvodásoknak és az iskolásoknak. Az elkövetkező években a fenntartása és utógondozása egy főkertész segítségével, a közmunka programban résztvevőkkel megoldható lesz.   

 

    

Törtel Község Önkormányzata