Hírek

Elérhetőségek

Déryné Művelődési központ rendezvényei

 

 

 

 

Szüreti Fesztivál

Ha ősz, akkor elmaradhatatlan program a törteli Szüreti Fesztivál, amely az egyik helyi civil szervezet, a „ Törtel Művelődéséért Egyesület” szervezésében kerül megrendezésre. A rendezvény a szokásokhoz híven a szüreti felvonulással indul, miközben a főzőverseny résztvevői serényen készítik bográcsos ételeiket. A lovas kocsis felvonulás minden évben nagy sikert art falunkban.

Sok helyi és környékbeli amatőr táncos, tánccsoport, énekes, együttesek fogadja el a rendezők meghívást. Emellett sok gyermekbarát program várja a családokat.

A rendezvény zárása a főzőverseny eredményhirdetésével zárul.

Juhászfesztivál

Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg Törtel az I. Törteli Juhászfesztivált 2015. szeptember 12-én. Az esemény megtartásához kiváló alapot nyújt az, hogy egy nemcsak Magyarország, de Európa szerte is híres juh-törzstenyészet van a törteli Sebők Mihály birtokában, aki nem mellesleg a hazai juhtenyésztés méltán elismert, vezető személyisége. A rendezvény főszervezője Sebők Mihály, akinek törteli gazdasága több mint 1300 birkát, elsősorban anyaállatot számlál. Ez Magyarország legnagyobb törzstenyészete.

Idén, 2016-ban a szervezők két naposra tervezték a fesztivált.

A program szakmai részére a rendezvény első napján kerül sor, majd a második nap a szórakozásról szól; főzőverseny, koncertek, kirakodó népművészeti vásár, tanyaszínház, juhászbál, tűzijáték is helyet kap.

Községi Varázslatos Kiskarácsony

Községünkben az év vége közeledtével nagy a sürgés forgás; két napos rendezvénnyel zárjuk az évet.

 

Az első nap rászorulók részére élelmiszer és ruhacsomagot juttatunk el, valamint helyiek a művelődési ház udvarán üstben főzik a finomabbnál finomabb falatokat, melyet a község lakosai helyben, ingyen elfogyaszthatnak.

Ez a rendezvény a „Szeretetebéd” nevet kapta, ezzel is hangsúlyozva, hogy mindenkit sok szeretettel fogadnak egy tányér ételre a szervezők.

A második napon a művelődési házban kirakodó vásárral várjuk a község lakóit. Egész nap hurka kolbász, hal sütés.

Délután a helyi iskolások, óvódások, amatőr tánccsoportok, énekesek műsorával varázsoljuk el Törtel lakóit, ezzel együtt ünnepeljük a szeretet ünnepét.

Állandó rendezvényeink

  • Magyar Kultúra Napja

  • Magyar Költészet Napja

  • Versmaraton

  • Húsvéti játszóház

  • Gyereknap

  • Anyák napi műsor

  • Könyvhét

  • Népmese napja

  • Szüreti fesztivál

  • Községi kiskarácsony

Galériák

https://tortel.asp.lgov.hu/erdei-professzor-eloadasa-india

https://tortel.asp.lgov.hu/egeszseges-mint-makk-korszinhaz

https://tortel.asp.lgov.hu/nyugdijas-farsang